Trijntje Muys

Trijntje Muys (Aquarellen)

 

Na een loopbaan in het onderwijs die eindigde aan de PABO in Meppel begon ze zich met  enthousiasme te wijden aan de schilderkunst. Zij koos voor het aquarelleren. Aquarel sprak haar in het bijzonder aan, omdat er veel mogelijkheden tot verfijning en nuance in aanwezig zijn. “Het belangrijkste in een aquarel zijn voor mij het licht en de  contrasten in transparante  kleurtonen en kleursluiers”.

In 1990 startte ze een galerie in Eemster bij Dwingeloo met de naam Boerderij de Galerij waar ze ook woonde. Na haar verhuizing in 2013 werd hier een vervolg aan gegeven. De naam veranderde in  Atelier de Garage.

Trijntje vindt haar inspiratie vooral in  eenvoudige mooie dingen als het gaat om  stillevens. Ook het landschap in de verschillende jaargetijden, vooral in de omgeving van Dwingeloo, is een uitnodiging om te komen tot een aquarel waarbij ook steeds nieuwe gebieden binnen de  aquarelleertechniek worden ontdekt.

Er zijn nog een paar boeken “Ode aan de aquarel’ te verkrijgen.

Het boek is een autobiografische schets waarin wordt beschreven hoe zij en haar man Jan in een periode van 35 jaar de aquarel meer aandacht wilden geven. Het boek toont ruim honderd aquarellen die Trijntje maakte vanaf 1988. De selectie laat een variatie zien van onderwerpen en technieken binnen de mogelijkheden van het aquarellen.

 

www.trijntjemuys.nl

Nu te zienSteun ons